Hitta Akupunktör

Vill du ha hjälp att hitta Akupunktör?

Vi hjälper dig att hitta akupunktör nära dig. En akupunkturbehandling fungerar bäst på dig som är i behov att få smärtlindring. Man kan behandla en mängd olika saker med akupunktur men allra vanligast är det att man ger behandling för onda muskler och leder.

Förutom att behandla muskel- och ledrelaterade problem så kan man bl.a också behandla andra åkommor och symptom som tex. huvudvärk, migrän, stress och ångest för att enbart nämna några exempel.

hitta akupunktör
Akupunktur är en behandlingsmetod som har använts i olika former i årtusenden. Hos manuellaterapier.se får du hjälp att hitta akupunktör nära dig!

Samtliga yrkesmänniskor som jobbar med akupunktur och som du finner här på manuellaterapier.se har relevant yrkesutbildning och erfarenhet. Här nedan så får du hjälp att hitta akupunktör i närheten av där du bor.

Om Akupunktur

1991 så hittades ismannen Ötzi i de Italienska alperna, Ötzis tatueringar hade bl.a flera streck över flera olika akupunkturpunkter på sin kropp.

Kan det ha varit så att Ötzi, som beräknas vara c:a 5300 år gammal, också behandlades för värk i muskler och leder med något som kan ha varit en akupunkturliknande behandling? Ja detta är något som forskarna inte kan säga med säkerhet om det faktiskt är så eller inte.

Det som vi dock vet med säkerhet är akupunkturens ursprung från den traditionella kinesiska läkekonsten där behandlingsformen använts under tusentals år.

Det finns mängder av skrifter och dokument bevarade från det gamla Kina där akupunktur används som en behandlingsmetod för diverser olika skador och åkommor.

Den kinesisk akupunkturen kom till Europa under 1600-talet, inte genom kineserna själva utan genom jesuitmunkar som besökt Kina och som sedan tagit med sig akupunkturen hem igen och börjat att praktisera den.

Första gången akupunkturen och den asiatiska läkekonsten benämns i Sverige är på 1700-talet av en lärjunge till Carl von Linné. Första gången vi har bevis på att den traditionella kinesiska akupunkturen används som behandlingsform i Sverige är från 1800-talets Uppsala.

Dock så vet vi om att den tidiga svenska läkekonsten också använde sig av akupunkturliknande behandlingar på kroppen mycket tidigare än så.

Det skulle dock låta vänta till 1970-talet innan akupunkturen lyftes på allvar i västvärlden som en respekterad behandlingsmetod.

Detta skedde när amerikanska journalister besökte Kina och samtidigt närvarade på flera operationer, där fick de se hur akupunktur användes som en smärtlindringsmetod av de kinesiska läkarna.

Idag så är behandlingsmetoden en respekterad och väldokumenterad behandlingsform, så även i Sverige. Förutom akupunktörer själva så får legitimerad personal inom den svenska hälso- och sjukvården (tex. läkare, fysioterapeuter, massageterapeuter, barnmorskor, naprapater m.fl) och som har genomgått utbildning inom akupunktur också utföra akupunkturbehandlingar.