Hitta Kiropraktor

Behöver du hjälp att hitta Kiropraktor?

Vi hjälper dig att hitta kiropraktor nära dig. Det huvudsakliga syftet med en kiropraktisk behandling är att återställa normal rörelse och funktion i framförallt leder.

Sekundärt även för att återfå normal funktion i muskler och i nervsystemet. En kiropraktor utför behandlingen med händerna genom olika handgrepp för att mobilisera en led eller ett särskilt område.

Hitta kiropraktor
På manuellaterapier.se får du hjälp att hitta en kiropraktor nära dig.

En kiropraktorbehandling kan hjälpa dig som tex. har ont i ryggen eller ont i nacken eller där rörligheten inte är som den borde vara. Alla kiropraktorer som du hittar här på manuellaterapier.se har adekvat yrkesutbildning och lång erfarenhet i yrket samt innehar legitimering hos socialstyrelsen.

Har du frågor eller funderingar gällande en kiropraktorbehandling eller kanske vill du boka en behandling? Här nedan får du hjälp med att hitta kiropraktor i närheten av där du bor.

Om kiropraktik

Kiropraktiken utvecklades och grundades av kanadensaren Daniel David Palmer på 1890-talet. Den 18:e september 1895 anges ofta som kiropraktikens födelsedatum. Trots detta är det ändå välkänt att ryggradsmanipulation som behandling har använts som en manuell terapi i många olika länder och inom många olika kulturer långt innan dess.

Kiropraktiken introducerades i Sverige 1921 genom Simon Lundin och Lennart Thomson efter att de hade återvänt hem efter sin utbildning i USA på National College of Chiropractic.

Fram till 1936 så hade antalet kiropraktorer i Sverige vuxit till 15 stycken, varav 7 av dessa kiropraktorer sedan grundade den första nationella kiropraktorföreningen i Sverige, Diplomerade Kiropraktorers Förening (DKF).

Föreningen levde kvar under detta namn till in på 1950-talet när DKF bytte namn till Svenska Chiropraktorsällskapet. 1989 bytte man sedan återigen namn till nuvarande  Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR).

Fr.o.m 1999 så legitimeras kiropraktor hos socialstyrelsen och fr.o.m 2006 så är kiropraktor en skyddad titel precis så som det tex. även är för fysioterapeuter.

Detta innebär att det endast är kiropraktorer med adekvat utbildning och legitimation som har rätten att kalla sig för kiropraktor. Kiropraktorer som är utbildade i Sverige är anslutna till branschorganisationen Kiropraktiska Föreningen i Sverige, KFS.