Hitta Naprapat

Behöver du hjälp att hitta Naprapat?

Vi hjälper dig att hitta naprapat nära dig. En naprapatbehandling ger främst bra smärtlindring på besvär som tex. div. ryggproblem, nackspärr, tennisarmbåge, musarm, hälsporre m.m.

hitta naprapat nära dig
På manuellaterapier.se får du hjälp att hitta naprapat i närheten av där du bor.

En behandling med naprapati hos en legitimerad naprapat syftar först och främst till att minska smärta i muskler och leder men även att se till att kroppen också återfår sin normala rörlighet och funktionalitet.

Samtliga naprapater som du kan hitta här på manuellaterapier.se har adekvat utbildning ihop med lång erfarenhet. Här nedan får du hjälp att hitta naprapat i närheten av där du bor.

Om du skulle ha frågor eller funderingar kring din behandling så hjälper din naprapat dig med dessa.

Om Naprapati

Naprapatin har precis som så många andra manuella behandlingsformer utvecklats genom fysioterapin.

Faktum är att många behandlingstekniker som används inom naprapatin också används inom fysioterapin. Vissa behandlingsformer och tekniker som tex. massage, manipulation och mobilisering som numera oftast inte används av fysioterapeuter används dock fortsatt inom naprapatin.

Inom naprapatin så använder en naprapat sig främst av sina händer för att ge behandling. Under en behandling är det vanligt att använda sig av en eller flera olika behandlingsmetoder som kan innehålla behandlingsformer som massage, akupunktur, manipulation, stretching och mobilisering.

Det är också vanligt att en naprapat behandlar sina patienter med stötvågsbehandling, TENS, ultraljud eller medicinsk laser. Då varje patient är unik så blir även varje behandling unik, detta innebär att behandlingen skräddarsys helt efter dina muskel- och ledrelaterade besvär.

Detta innebär även att återkommande patienters behandling anpassas efter en helhetssyn och efter dina besvär, tex. så kan massage och akupunkturbehandling ges den ena gången medans den nästföljande behandlingen kanske istället fokuserar på att ge stötvågsbehandling, allt för att kunna uppnå bästa möjliga resultat av behandlingarna.

Sedan 1994 så är även naprapat ett legitimationsyrke. Utbildningen till naprapat är en 4-årig heltidsutbildning, efter avslutad och godkänd examen samt även med ett års praktiktjänstgöring inom offentlig sjukvård så kan man ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Sedan 2007 så är naprapat en skyddad yrkestitel, precis som det även är för fysioterapeuter och för kiropraktorer. Detta innebär att man måste vara under praktiktjänstgöring eller en legitimerad naprapat för att också kunna få använda sig av yrkestiteln naprapat.