Hitta Osteopat

Behöver du hjälp att hitta Osteopat?

Vi hjälper dig att hitta osteopat nära dig. En osteopatbehandling kan ge bra effekt när du har smärtor i rygg och nacke men kan också vara effektiv vid specifika muskel- eller ledproblem. Andra besvär som tex. huvudvärk, andnings- eller matsmältningsbesvär är också exempel där behandling hos osteopat kan hjälpa.

En osteopat ger främst behandling med hjälp av sina händer där det är vanligt att vid behov manipulera och mobilisera främst ryggens leder, det är också vanligt att man behandlar kroppens mjukdelar efter behov.

hitta osteopat nära dig
Här på manuellaterapier.se får du hjälp att hitta osteopat i närheten av där du bor.

Behandlingen är alltid individanpassad och så även för varje behandlingstillfälle där olika tekniker och behandlingsformer kan användas.

Inom osteopatin så har man en helhetssyn på kroppen där allt är sammanlänkat och där tanken även är att ge kroppen förutsättningar för att också kunna självläka.

Samtliga osteopater som du kan hitta här på manuellaterapier.se har adekvat utbildning ihop med lång erfarenhet. Här nedan får du hjälp att hitta osteopat i närheten av där du bor.

Om du skulle ha frågor eller funderingar kring din behandling så hjälper din osteopat dig med dessa.

Om Osteopati

Osteopatin grundades redan 1874 av den amerikanska läkaren Andrew Taylor Still (1828-1917). Andrew Taylor Still hävdade att de flesta sjukdomar orsakades av en obalans i kroppen.

Taylor Still hävdade även att kroppen hade flera kemiska ämnen inom sig som var nödvändiga för att kroppen fortsatt skulle vara hel och frisk. Om detta hamnade i obalans så kunde skador och/eller sjukdomar uppstå.

Taylor Stills teori var även att om bara cirkulationen återställdes kring den sjuka vävnaden så skulle kroppen hjälpa till att läka sig själv och bli frisk.

Osteopatin som behandlingsmetod finns i idag i stora delar av världen men är störst inom de engelskspråkiga länderna och västvärlden. Osteopatin kom till Sverige genom Sten Bolin, Christer Pellas och Stig Östlund som alla var framträdande inom den alternativa medicinen.

Bolin, Pellas och Östlund grundade på 1980-talets mitt det Svenska Osteopatförbundet och samtidigt även en treårig utbildning inom området.

Det finns ingen legitimering inom yrket genom Socialstyrelsen för osteopater så som det finns för naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer utan fristående skolor driver sina egna utbildningar med egna diplomeringar och certifieringar.